Пређи на садржај
Instagram Facebook
lokator farmi
  • English
Menu
  • English
  • O nama
  • B2B
  • Naši proizvodi
    • Kokošija jaja
    • Prepeličja jaja
    • Eggi
  • Eggi
  • Eggologia
  • Kontakt
Menu
  • O nama
  • B2B
  • Naši proizvodi
    • Kokošija jaja
    • Prepeličja jaja
    • Eggi
  • Eggi
  • Eggologia
  • Kontakt
lokator farmi
Instagram Facebook
  • English
  • English
  • O nama
  • B2B
  • Naši proizvodi
    • Kokošija jaja
    • Prepeličja jaja
    • Eggi
  • Eggi
  • Eggologia
  • Kontakt
Menu
  • O nama
  • B2B
  • Naši proizvodi
    • Kokošija jaja
    • Prepeličja jaja
    • Eggi
  • Eggi
  • Eggologia
  • Kontakt

Top 5 zdravstvenih razloga zašto su jaja sjajna!

Jaje je zvezda ogromnog broja obroka i baš zbog toga je jedna od omiljenih namirnica u ishrani!
Mnogo je razloga zašto obožavamo jaja – drže nas sitim, dobro idu uz druge namirnice, ali imaju i velike zdravstvene benefite. Mi vam donosimo listu top 5 razloga zašto su jaja sjajna!

  1. Izvor dobrog holesterola

Veći nivo HDL (dobrog holesterola) znači manji rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.
Jaja su odličan način da se poveća HDL i poboljša celokupna zdravstvena situacija.

  1. Dobra su za vid

Jaja sadrže antioksidante lutein I zeaksatin koji smanjuju rizik od očnih bolesti kao što su katarakta i malkularna degeneracija. Takođe, imaju visoke koncentracije vitamina A koji je važan za zdravlje očiju.

  1. Bogata su holinom

Ova neverovatno važna supstanca izgrađuje ćelijsku membranu i ima različite uloge u funkcijama organizma. Jaje sadrži 100 mg ovog važnog nutrijenta.

  1. Proteini!

Proteini grade sve vrste tkiva i neophodni su u ishrani. Jaja su savršen izvor proteina, jedno jaje ima čak 6 grama! Unos dobrih proteina pomaže u povećanju mišiča, gubitku težine i regulaciji krvnog pritiska.

  1. Mršavljenje!

Ko jede jaja kaže NE praznim kalorijama. Daju osećaj sitosti a izuzetno su ukusna.  Imaju samo 155 kalorija. Pomažu u borbi protiv gojaznosti koja dovodi do niza zdravstvenih problema kao što su  dijabetes, visok pritisak, insulinska rezistencija, masna jetra, i dr.

PrevPrethoniZašto odvojeno mutimo belance i žumance?
SledećiKako da sirovo prepeličje jaje bude ukusnije?Next
  • agrodjole@gmail.com
  • (+381) 035 822 38 04
  • Facebook
  • Instagram
Menu
  • agrodjole@gmail.com
  • (+381) 035 822 38 04
  • Facebook
  • Instagram
  • O nama
  • Kokošija jaja
  • Prepeličja jaja
  • Eggi
Menu
  • O nama
  • Kokošija jaja
  • Prepeličja jaja
  • Eggi
  • B2B
  • Eggologia
  • Kontakt
  • Politika privatnosti
Menu
  • B2B
  • Eggologia
  • Kontakt
  • Politika privatnosti
Scroll to Top