Da bi odradila svoju „magiju“, vrlo zdrava i hranljiva prepeličja jaja potrebno je konzumirati sirova.
O njihovim lekovitim svojstvima i načinu čuvanja i upotrebe, detaljnije možete pročitati na stranici :prepeličja jaja: ,a nudimo Vam nekoliko ukusnijih opcija za obrok sa ovom namirnicom.
Ukoliko Vam je živo jaje malo „ljigavo“, najbolje je da ga prvo izmutite viljuškom, kao da planirate da napravite omlet, a zatim popijete ovu homogenu smesu u nekoliko gutljaja. Ova „najčistija“ opcija je i najpreporučljivija.
Mnogi jaje umute sa malo meda ili šećera, te se dobije smesa kao za kore za tortu.
Ukoliko ste ljubitelj mlečnih napitaka, poput frapea, možete u blenderu pomešati prepeličja jaja, kašičicu meda, i dva decilitra mleka, a ukus obogatiti cimetom.
Jaja mogu biti i sastojak osvežavajućeg smutija ili vitaminske bombe. Pola limuna, narandže, ceo jedan kivi, kašiku mleka i kašičicu meda možete blenderom ili mikserom umutiti sa jajima i eto zaokruženog obroka.
Od voća možete kombinovati još neke namirnice, pa tako preporučujemo da probate i kombinaciju sa čašom mleka, nekoliko kašičica meda po ukusu i bananom.
Sve ove mikseve, ali i neke koje ćete možda sami otkriti, trebalo bi popiti pola sata pre doručka.